Vijesti i najave

13 UNESCO-ovih mjesta baštine koje treba posjetiti u Turskoj

Turska je puna kulturnih i prirodnih znamenitosti koje su od izuzetne univerzalne vrijednosti za ostatak čovječanstva.

Turska je puna kulturnih i prirodnih znamenitosti koje predstavljaju univerzalnu   vrijednost za ostatak čovječanstva. Od 2020. godine, 16 kulturnih i 2 mješovita regije u Turskoj uvedene su u UNESCO-ovu svjetsku baštinu, što znači da sadrže elemente od prirodnog i kulturnog značaja. Još 84 ostaju na Probnoj listi, čekajući da dobiju pažnju i vrijednost koju apsolutno zaslužuju.

https://goturkiye.com/13-unesco-heritage-sites-to-visit-in-turkiye

 

Restorani sa MICHELIN zvjezdicama

Selekcije vodiča MICHELIN İstanbul 2023. odražava raznolikost, kulinarske tradicije i otvorenost lokalnog kulinarskog pejzaža.

Selekcije vodiča MICHELIN İstanbul 2023. odražava raznolikost, kulinarske tradicije i otvorenost lokalnog kulinarskog pejzaža. Sa 53 restorana u izboru, istanbulska kulinarska scena nudi jedinstvena iskustva za međunarodne gurmane. Izbor MICHELIN vodiča İstanbul 2023 na prvi pogled: 1 restoran sa dvije MICHELIN zvjezdice, 4 restorana sa jednom MICHELIN zvjezdicom, 1 restoran sa MICHELIN Green zvjezdicom, 10 Bib Gourmand restorana, 38 preporučenih restorana.

https://gastrocity.goturkiye.com/

Najbolja mjesta za kupovinu u Istanbulu

Istanbul je grad sa hiljadama godina kosmopolitske historije. Njegova multikulturalna struktura iz rimskog, bizantijskog i osmanskog perioda pokazuje se čak i u kupovini.

Istanbul je grad sa hiljadama godina kosmopolitske historije. Njegova multikulturalna struktura iz rimskog, bizantijskog i osmanskog perioda pokazuje se čak i u kupovini. U ovom članku možete pronaći mnoga mjesta za kupovinu, od historijskih pasaža kao što su Kapali čaršija i Misir čaršija do poznatih ulica koje se prostiru širom trgovačkih centara u Istanbulu. Potpuno je drugačije iskustvo posjetiti historijski ili ulični bazar od odlaska u trgovački centar u Istanbulu. Lokalno stanovništvo, potpuno je drugačije iskustvo posjetiti istorijski ili ulični bazar od odlaska u tržni centar u Istanbulu. Ali, zaista je nemoguće dati prednost jednom nad drugom! Stoga, trebali biste svratiti do apsolutno svih šoping mjesta o kojima ćemo govoriti u ovom članku, od modernih ulica do nostalgičnih prolaza tokom vaše posjete Istanbulu.

https://goturkiye.com/best-places-for-shopping-in-istanbul